• Başak Mh. Süleyman Çelebi Cd. No:10 Nova Rezidans 1.Etap Başakşehir, İstanbul

Protez Tırnak Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Protez Tırnak Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Protez Tırnak kişiler tarafından oldukça sevilen ve aynı zamanda rağbet gören bir tedavi işlemidir. Protez tırnak genel olarak kişilerde estetik görünüm kazandırmak amacı ile tercih edilip bu tedavi işlemi ile kişi hayal etmiş olduğu tırnak yapısına sahip olabilir.

Protez tırnak tercih eden kimseler genel olarak hem görünüm kazandırmak amacı ile hem de kişilerde tırnak yeme sorunlarının önüne geçme tırnak üzerinde meydana gelen prüz çatlama gibi işlemlerin önüne geçmesi için tavsiye ve tercih edilir. Bu işlemi olacak olan kimseler için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bunlardan en başlıca olanı tedaviyi yapacak olan kimsenin tecrübeli ve deneyimli olmasıdır. Aksi taktirde el ve tırnak sağlığınız istemeyen şekilde olumsuz etkilenebilir. Protez tırnak yapımı öncesinde de en önemli etkenlerden birisi kişinin tırnak manikür olmamasıdır. Çünkü yapılan törpü işleminde ister istemez törpü et olan bölgeye de değer ve bölge hassas olur.  Buda kişide kanamaya neden olabilir.

Protez Tırnak Sonrası

Kişilerin protez tırnak sonrası dikkat etmesi ve bilmesi gereken etkenler bulunur. Kişiler bunlara dikkat ederek çok daha sağlıklı bir tedavi süreci yaşamış olurlar. Bunlardan başlıca olanı tırnakta çatlama kırılma gibi darbeleri önlemek amacı ile tırnakları darbeden korumaktır. Ayni şekilde işlem sonrası üzerine oje sürüyor iseniz asetonsuz oje ile çıkarım sağlamak gerekip çamaşır suyu ve benzeri temizleyiciler ile temas etmemesi tavsiye edilir.

Protez Tırnak Bakımı

Protez tırnak bakımı kişilerin çok dikkat etmesi tavsiye edilir. Protez tırnak her ne kadar kişi için estetikle görünüm sağlasa da bakım ve diğer esaslara dikkat ederek bunu çok daha uzun bir hale getirebilirsiniz. Protez tırnak genel olarak tırnak uzama hızına göre iki veya üç haftada bir bakımı yapılması tavsiye edilir. Protez tırnak bakımı alt kısımdan gelen tırnağın tekrar protez tırnak jeli ile kaplamasına verilen bir türdür. Bakımları yaptırıldığı müddetçe kişi protez tırnağını uzun bir süre kullanabilir. Bu sayede kişiler protez tırnak bakımı ile hem estetik hem de özgüven açısından kendini oldukça iyi hissedebilir.

Telefon
WhatsApp